Az apartmanok felett található a Molnár-szikla ami a legenda szerint onnan kapta nevét, hogy innen ugrott le a szegény molnárlegény és a gazdag molnár lánya, akik nem lehettek egymáséi. A tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a Szinva völgyére, Hámorra. A szerelmesek emlékét egy fakereszt őrzi.

A Miskolc-Felsőhámor feletti hegyoldalon található a Szeleta-barlang, Ebben a barlangban találtak először ősemberleleteket. érdemes megjegyezni, hogy az itt feltárt ősrégészeti leletekről külön őstörténeti kultúrát, az úgynevezett "Szeleta-kultúrát" neveztek el. A védett barlang nem kiépített, de szabadon látogatható.

A közelben (10-12 perc séta) található Lillafüred leglátványosabb építészeti emléke a Palota-szálló. Az 1927-30 között, neoreneszánsz stílusban épített kastélyt függőkert és hatalmas park veszi körül.

A Palotaszálló mellett látható a lezúduló Szinva-patak vízesése, hazánk vízesései közül a legnagyobb, 20 méter magas. A három szakaszból álló zuhatag nemcsak nyáron nagyszerű látvány, a befagyott vízesés is sokakat vonzó látványosság.

A vízesés közelében, a függőkert aljában várja látogatóit az Anna-barlang. Az üregrendszer különleges, csipkefinomságú forrásmészkő képződményei miatt egyedi értéket képvisel. Képződményei országos viszonylatban egyedülállóak, emiatt a barlang európai viszonylatban is kiemelkedő jelentőségű. Egész Lillafüred - a Palota Szállóval együtt - erre az üregekben gazdag édesvízi mészkőre települt.

Szintén Lillafüreden található a Szent István-barlang, amit gyönyörű cseppkőképződmények teszik feledhetetlen élménnyé. A barlang a felső légúti panaszokra is gyógy-hatással van, amit annak köszönhet, hogy a barlangi levegő mikrobiológiai szempontból csaknem steril.

Hasonló távolságra található a festői környezetben lévő Hámori-tó, ami a Garadna-patak felduzzasztásával keletkezett. Ma kedvelt horgász- és csónakázótó. Több mint 1 km-es sétaút vezet a partján. Hideg vize és 4-8 méteres mélysége miatt fürdésre nem alkalmas.

A Lillafüredre látogatóknak érdemes meglátogatni az 1932-óta működő Pisztrángtelepet, ami a Hámori-tótól 4 km-re, a Garadna völgyben működik. A gazdaság 1,0 hektáron, 18 medencével üzemel, tevékenysége a szaporítástól az eladásig terjed. A vevők nagy része évtizedek óta törzsvendég a telepen, ahol mindig friss halat kapnak. A pisztrángtelepen a termelés mellett kutatásokkal is foglalkoznak. A Garadna-patakon négy-nyolc kilométeres szakaszon horgászási lehetőséget is biztosítanak a pisztránghorgászat kedvelőinek. (Területi engedély a pisztrángtelepen váltható.)

A Hámori-tó és újmassa között található hazánk egyetlen kohóipari műemléke, a massai őskohó. Itt található a Massa Múzeum, amely a Diósgyőr-hámori Vasmű százéves történetének főbb mozzanatait mutatja be.

A magyar és egyetemes vaskohászat történetét bemutató kiállítás Miskolc-Felsőhámorban, az Országos Műszaki Múzeum Kohászati Múzeumában tekinthető meg. A látogatók a kiállítás keretein belül működő modelleket, maketteket, valamint diorámákat is megtekinthetnek.

Bátrabb vendégeink (előzetes egyeztetés után) kipróbálhatják a sziklamászást a felsőhámori sziklafalakon. Területét két részre osztja a völgyszűkületen átfolyó Szinva patak. Az egyik oldalon található ún. "kisfal" kb. 24m, a vele szemben található "nagyfal" kb. 40m magas. Minden évben itt rendezik meg a Magyarországon egyedülálló jégmászó versenyt.

Gyermekes családoknak nagy-szerű kikapcsolódási lehetőséget nyújt a Lillafüredi állami Erdei Vasút. A fővonalon Miskolctól, Lillafüred érintésével Garadnáig közlekedik. A szárnyvonala Miskolctól-Mahócáig tart. Az utóbbi csak szombaton vehető igénybe.

Az év minden napján várja a látogatóit a Miskolci állat-kert és Kultúrpark, régi ismertebb nevén a Vadas-park. 1355-ben már királyi vadaskert működött a Csanyik-völgyben, így ez az állatkert a legrégebbi múltra visszatekintő állattartó hely hazánkban.

Magyarország műemlékei közül rangos hely illeti meg a Diósgyőri Várat. XII. századi vár helyén épült a XIV-XV. században a gótikus vár, amely királynék jegyajándéka volt századokon át. Nagy Lajos király korában élte fénykorát. A tágas belső udvar színvonalas kulturális rendezvényeknek ad otthont. A várban különböző kiállításokat tekinthetünk meg, többek között a vár kazamatájában található Közép-Európa legnagyobb lélekszámú panoptikumát is.

Az aktív pihenés szerelmesei számtalan túrista- és kerékpárút között válogathatnak a Bükk hegység legszebb részein. Emellett lovaglási, télen síelési lehetőségre is van mód.

Kellemes időtöltést kívánunk minden kedves Vendégünknek!